Forside Aktuelt Stor skogbrannfare

Stor skogbrannfare

Oppdatert: 05.06.23

Det har allerede blitt svært tørt i skog og mark. Skogbrannindeksen er på rødt, toppnivå. Det betyr at vi alle må være forsiktig med alt som kan resultere i brann.

Lurt å huske på

Bål i skogen er nå ikke aktuelt. Bålforbudet gjelder fra 15.4. til 15.9. Dessverre er det ikke meldt om nedbør i nærmeste 10-dagers periode. Tenk litt forebygging. Har du muligheter til å tappe litt vann i en eller annen form for vannmagasin kan det være lurt. Ta da litt Salo i vannet. Det bryter overflatespenningen og gjør at vannet ikke «perler» seg. Skal du grille ved boligen din bør du har slokkevann i nærheten. Bønder med gjødselvogner bør vurdere å fylle de opp.

Sven skogbrannplakat

Bytt ut gamle skogbrannplakater med nye.

Skogbrannplakater skogbrannindeks

Vi minner også om at landbrukskontoret har «skogbrann-plakater» til utdeling. Er du grunneier med typiske innfallsporter til turområder i skog og mark, kan det være lurt å sette opp noen plakater for å minne om den brannfarlige situasjonen vi er i. Skogbruksjefen anbefaler også å bytte ut gamle, falmede plakater som på bildet. Tidligere år har det både vært skogbrannovervåking med fly og bemannet skogbranntårn på Linnekleppen. Dessverre er dette ikke kommet på plass i år. Mange med hjerte for skog er derfor bekymret for situasjonen. Beredskapsansvarlig i Våler, Frederik Samuelsen, sjekker skogbrannindeksen daglig. Det kan du også gjøre.

Fredrik skogbrannindeks

Sjekk skogbrannindeksen.

SJEKK SKOGBRANNINDEKSEN PÅ SKOGBRANNFARE.MET.NO (NY FANE)