Forside Aktuelt Nødvarsel på mobil

Nødvarsel på mobil

Oppdatert: 08.06.23

Nå kommer Nødvarsel på mobil, en tjeneste fra norske myndigheter. 14. juni vil millioner av mobiltelefoner over hele Norge pipe og vibrere, når politiet tester sitt nye varslingssystem.

Nasjonal test av nødvarsel på mobiltelefon 14. juni kl 12.00

Onsdag 14. juni rundt klokken 12.00 blir det gjennomført en fullskala test av det nye varslingssystemet, skriver regjeringen i en pressemelding.

Samtidig skal Sivilforsvaret trykke på knappen for test av over 1200 sireneanlegg.

Nødvarsel på mobilen er et supplement til Sivilforsvarets sireneanlegg og politiets etablerte varslingsrutiner. Befinner du deg i et område hvor det oppstår akutt fare eller en farlig situasjon, kan politiet sende varsel om hva som skjer og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv.

Uansett om telefonen er på lydløs, lav lyd eller med dempede varslinger, vil man få varselet. Man mottar ikke varselet om telefonen er i flymodus eller skrudd av.

Mobiltelefoner som mottar testen vil vibrere og spille av en høy sireneaktig lyd i cirka 10 sekunder. En tekst som forklarer at dette er en test av nødvarsel vil dukke opp på skjermen.

PRESSEMELDINGEN TIL REGJERINGEN (NY FANE)

Ny varslingstjeneste på mobil

De som bor i bynære områder er vant med at Sivilforsvaret tester sine tyfoner 2 ganger i året. De som bor utenfor bynære områder vil ikke høre disse sirenene. Nå kommer en ny varslingstjeneste på mobil i tillegg til dagens tyfoner, som styres av Politi/Sivilforsvaret. Dette krever ikke noen app eller annen installasjon, og legger seg oppå alt annet på telefonen din når en melding blir sendt ut fra myndighetene.

Nødvarsel skal brukes til å varsle befolkningen om akutte og alvorlige hendelser som truer liv og helse. Et nødvarsel inneholder informasjon om hva som skjer, og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv.

Les mer om Nødvarsel:

INFORMASJON OM NØDVARSEL PÅ MOBIL PÅ NODVARSEL.NO (NY FANE)