Forside Aktuelt Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse

Oppdatert: 03.10.18

Våler kommune markerer verdensdagen for psykisk helse og inviterer deg til Vålerhallen den 10. oktober kl. 18-20.

Med årets tema "Vær raus" oppfordrer vi alle til å vite raushet i hverdagen. Å være raus med seg selv og andre kan bidra til god psykisk helse.

PROGRAM:

Velkommen ved ordfører Reidar Kaabbel

Foredrag av David Sandum hvor han forteller sin historie

Sang av Sanna Kvitnes

Det blir salg av kaffe og kringle


Årets tema er det siste i rekken i treårsperioden hvor «identitet og tilhørighet» har vært et overordnet tema. Opplevelsen av tilhørighet og det å være trygg på egen identitet, er grunnleggende for vår psykiske helse. I 2016 snakket vi om viktigheten av disse faktorene i møte med livets endringer, i fjor la vi vekt på det å ha noe å glede seg over i hverdagen, og det å skape en meningsfull hverdag for seg selv og andre.

Men hva skjer når vi møter mennesker som er ulike oss selv? Har ulikhetene plass i fellesskapet, i samfunnet? Og klarer vi å akseptere disse ulikhetene?

I 2018 ønsker vi derfor å vektlegge en viktig egenskap vi mennesker er født med, nemlig raushet. Raushet kan bety mye, og i årets kampanje har vi fokus på hvordan raushet kan gi bedre psykisk helse. Som kampanjetema har vi valgt et ord som vekker positive assosiasjoner og som oppfordrer til en aktiv handling: «Vær raus».

HER GÅR DU TIL FACEBOOKARRANGEMENTET