Forside Aktuelt Kjøpt tilgang til Vansjø

Kjøpt tilgang til Vansjø

Oppdatert: 15.10.18

I dag møttes representanter fra alle partier og fra Østfold fylkeskommune til pressekonferanse ved Vansjø. Anledningen var kommunens kjøp av Rosveien 662. 

Med dette kjøpet har vi sikret innbyggerne og fremtidige generasjoner tilgang til Vansjø og muligheten for å oppleve denne naturperlen, sier ordfører Reidar Kaabbel. Eiendommen er av stor betydning både lokalt, regionalt og nasjonalt. Vansjø er ett av distriktets flotteste friluftsområder. Derfor er dette kjøpet viktig for oss som kommune og for hele fylket, fortsetter han. Her finner man naturperler som Rosefjorden og Storefjorden.

 

Det er liten økonomisk risiko å kjøpe denne eiendommen for Våler kommune. Vi har hatt god dialog med fylkeskommunen, som igjen har kontakt med staten. Denne eiendommen er av meget stor betydning for allmennheten, noe både fylkeskommunen og staten bekrefter.

Rådgiver for friluftsliv i Østfold fylkeskommune, Pål Erik Jensen, sier at kjøpet av denne eiendommen er genialt og vil være et inngangskort til Vansjø for befolkningen.

 

Våler kommune har ikke til hensikt hverken å eie matjorda, skogen eller husene, men vi kommer til ,sammen med fylkeskommunen, å dele av tilstrekkelig areal som sikrer fremtidige generasjoner tilgang til Vansjø, fortsetter Kaabbel.

 Vedtaket var enstemmig i kommunestyret dette er altså noe alle partier ser som en god og viktig investering for fremtiden i Våler, avslutter han.

 Overtakelsen er 18. desember 2018, så dette er en julegave til Vålers befolkning, som blir offentliggjort litt tidlig, avslutter Kaabbel.

 

Ros

Fra venstre: Rådgiver i Østfold fylkeskommune, Pål Erik Jensen, varaordfører Karianne Kullerud, Dag Akselsen, Inger E. Sælid, ordfører Reidar Kaabbel og Benedicte Dyvik.