Forside Aktuelt Ikke bli slapp!

Ikke bli slapp!

Oppdatert: 23.04.20

Våler kommune anbefaler alle sine innbyggere om fortsatt å følge nasjonale råd mot smittespredning. Det er veldig viktig å følge de nasjonale retningslinjene som er innført av regjeringen for å unngå en ny bølge av smitte.

Epidemien herjer videre.

Selv om den første bølgen i Norge er på retur så herjer epidemien videre i verden, og den norske befolkningen er ikke immun. Det er fortsatt veldig viktig å følge smitteverntiltakene fremover.

Hold fortsatt fokus!

Både verden og vi i Våler kommune er preget av unntakstilstand. Det er flott å se at dere stiller opp og deltar i dugnaden, takk til alle som bidrar. For at innsatsen ikke skal være forgjeves, er det viktig at vi fortsatt holder fokus.

Nå har barnehagene åpnet og skolene starter sin gjenåpning 27.04. De er imidlertid pålagt omfattende smittevernsrutiner for å unngå smitte. En gradvis gjenåpning av landet kan lett få oss til å slappe av. For at vi skal kunne unngå en ny bølge av smitte er det viktig at vi holder ut og fortsetter vår dugnad.

Statlige myndigheter har videreført de strenge tiltakene.

Utendørs bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak for dem som er i familie eller i samme husstand

Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre, men det gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand

Gjennomgående råd som fortsatt gjelder

  • Hyppig og grundig håndvask
  • Unngå håndhilsing og klemming
  • Hold god avstand til andre
  • Host i albuen
KARANTENE OG ISOLASJON